Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników strony Warmińska Grupa Łucznicza www.wgldm.pl  zgodnie z art. 13 RODO.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, iż:


1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Tomasz Paczkowski
ul. Maczka 15, 11-040 DOBRE MIASTO


2) Dla strony
www.wgldm.pl   powołany został Inspektor Ochrony Danych, w skrócie IOD, dane kontaktowe: e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; telefon 693639764

3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu rejestracji zawodników na zawody łucznicze, publikowania wyników zawodów, w celu rejestracji konta użytkownika na stronie
www.wgldm.pl, w celach informacyjnych, na podstawie art. 6 ust 1 pkt a  RODO;

a)  Minimum potrzebne do zgłoszenia na zawody to: imię i nazwisko, płeć, kategoria wiekowa, rodzaj łuku, adres mailowy. Minimum potrzebne do rejestracji użytkownika na stronie  to: nazwa użytkownika, adres mailowy.

b) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono warunkiem rejestracji na stronie wgldm.pl lub rejestracji do zawodów. Nie podanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości wzięcia udziału w zawodach lub nieutworzeniem konta na wgldm.pl .

c) Rodzaj danych osobowych: przetwarzane dane osobowe mogą dotyczyć: płeć, imię, nazwisko, przynależność do klubu sportowego, rodzaj łuku, kategorię wiekową, zdjęcia, miasto zamieszkania, adres korespondencyjny, adres emailowy, telefon.

4) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa, podmioty uczestniczące w realizacji rejestracji zawodników na zawody,podmioty organizujące zawody, Kancelaria prawna, Kancelaria podatkowa, osoby zarządzające stroną internetową WGŁ www.wgldm.pl . A także podmioty dostarczające i wspierające systemy teleinformatyczne WGŁ.


5) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;


6) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 6 lat na podstawie art. 86 § 1 Ordynacji podatkowej lub dane osobowe będą przechowywane przez okres: prowadzenia działań informacyjnych i marketingowych. Pana/Pani dane osobowe będą przechowywane przez okres istnienia konta użytkownika na stronie
www.wgldm.pl . Pana/Pani dane osobowe będą przechowywane przez cały okres publikacji wyników zawodów na stronie www.wgldm.pl

7) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

8) Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

Wednesday the 20th. Warmińska Grupa Łucznicza